NAGYKONYHAI OLTÓK

 

A modern konyhák, nagykonyhák, üzemi konyhák védelmére elengedhetetlen a beépített konyhai oltóberendezések használata. A konyhai berendezések esetleges tüze komoly személyi sérülésekkel és anyagi károkkal járhat, melyek ezen eszközök beépítésével megszüntethetők.

 

Üzemi konyha, nagykonyha

WHDR

A WHDR egy nagykonyhai felhasználásra kifejlesztett, elszívó ernyőbe épített automatikus tűzoltó rendszer.
Folyamatos készenléti állapotának köszönhetően a tüzet azonnal érzékeli és automatikusan megkezdi az oltást, így minimalizálva az esetleges károkat, valamint csökkentve a költséges leállási időt. Az oltórendszer speciális tűzoltó anyagot használ, amelyet kimondottan konyhai olajok és zsiradékok oltására fejlesztettek ki, ezzel is növelve a tűzelnyomás hatékonyságát.

Az oltórendszer megfékezi a tüzet az elszívó vezetékben is, így megakadályozza a továbbterjedését. Ajánljuk iskolák, szállodák, éttermek, közintézmények számára.

 

Serpenyőtűz a konyhában

Oltóberendezéseink

A Ventor Tűzvédelmi Kft. gazdaságos, költséghatékony és az előírásoknak megfelelő tűzvédelmet kínál a konyhája számára. Oltóberendezéseink gyorsan érzékelik és megfékezik a tüzet, legyen szó bármilyen főzőberendezésről. Teljes körű szolgáltatásunk keretében vállaljuk beépített konyhai oltóberendezések tervezését, kivitelezését, hatósági engedélyeztetését és rendszeres karbantartását.
Rendszereink megfelelnek az UL és NFPA követelményeinek, és rendelkeznek OKF forgalmazási engedéllyel.

 

Milyen konyhákat kell mindenképp védeni?

  • Egy csoportba telepített, vagy közös elszívó alatt található berendezések, amelyek összesített teljesítménye meghaladja az 50 kW-ot.
  • Új, vagy felújított konyhák.
  • Olajat vagy zsiradékot használó eszközök.

 

Jogi szabályozás

Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat 54/2014 rendelkezése szerint olajat, zsiradékot felhasználó, feldolgozó nagykonyhai készüléknek minősülnek az egy csoportba telepített, vagy közös elszívóval rendelkező készülékek, melyek összteljesítménye meghaladja az 50 kW-ot.

 

További információ és ajánlatkérés:

Molnár Gábor

Cím: 2000 Szentendre, Vadkacsa u. 14.

E-mail cím: molnar@ventor.hu

Telefonszám: +3670/490-2995

Bővebb tájékoztatás: Whdr-hun